Motorrijles van Rijschool Hughes Hilversum

De rijopleiding voor je motorrijbewijs A bestaat uit de volgende delen
die elk apart door het CBR geëxamineerd worden:

In de eerste lessen wordt er aandacht besteed aan de bijzondere verrichtingen, deze bijzondere manoeuvres krijg je op het 1e examen (AVB). Voor het 2e examen(AVD) bereiden we ons goed voor op de openbare weg.
Wanneer je al een autorijbewijs hebt, mag je lessen zonder geldig theoriecertificaat en het AVB examen doen. Heb je nog géén rijbewijs moet je eerst je theorie certificaat halen voordat je kan beginnen met lessen.

Motoren

Er staan drie motoren voor je klaar waarvan er twee voor de categorie 'A2' en één voor de zwaarste categorie 'A': twee A2 motoren waarvan 1 Honda CBF500 en 1 Yamaha XJ6, en één Yamaha XJ6 voor de A categorie. De beide Yamaha’s zijn voorzien van handvatverwarming.

Bij welke categorie pas jij

Vanaf 20 jaar A2, hiermee mag je een motorfiets rijden tot 35KW. Na twee jaar mag je nog een keertje afrijden bij het CBR met een A categorie motorfiets.

Vanaf 21 jaar mag je op een categorie A motorfiets lessen en afrijden. Maar bij behalen van het rijbewijs zal er tot je 24e een aantekening met code 80 op geregistreerd zijn. Dit houdt in dat je een motorfiets met maximaal 35KW mag besturen. Deze code zal na je 24e komen te vervallen.

Vanaf 24 jaar mag je gelijk op een motorfiets van de categorie A.

Motorkleding

De benodigdheden voor de lessen zijn: helm, handschoenen, broek en een goede jas die eventueel bij de rijschool te leen zijn. Goede schoenen vragen we je zelf te verzorgen. De schoenen moeten hoog zijn zodat de enkel beschermd is. Eigen materiaal is natuurlijk aan te raden en met korting verkrijgbaar bij een geselecteerde motorzaak.

Lestijden

De lessen starten vanaf de rijschool in Hilversum. Motorrijlessen zijn door de week overdag en ’s avonds in te plannen. Je bepaalt zelf het tempo van de opleiding, zo kun je ervoor kiezen om meerdere malen per week te lessen of meerdere uren achter elkaar. Wil je juist rustig aan doen is dat ook geen probleem. Ook kun je ervoor kiezen om privéles te nemen.

Tarieven motorrijles en examens:

Lespakket 15 uur met AVB+AVD €919,-
Lespakket 20 uur met AVB+AVD €1.169,-
Lespakket 25 uur met AVB+AVD €1.419,-
Lespakket 30 uur met AVB+AVD €1.555,-
Losse lessen p/u (duo) €50,-
Privéles p/u €60,-
Theoriecursus al vanaf €29,95
Los AVB examen €135,-
Los AVD examen €250,-

Het is mogelijk om in termijnen te betalen, informeer naar de voorwaarden.

Meer weten of eerst een gratis proefles? Neem direct contact op.

Gratis Proefles Rijopleiding Hilversum
Anyone looking for a driving instructor?
Monteur Joep van Klooster kreeg vandaag zijn eerst rijles van Mathew Hughes, natuurlijk in een Volvo! Succes Joep!
Nederlands English Français